/Get Inspired/Spaces

A Jet-Setting Duo’s Ritzy Master Suite

Cindy Rendely takes a cue from luxury hotels to envision a jet-setting duo’s master suite

By Eric Mutrie
Photography by Bob Gundu

A pair of globe-trotters hired architect Cindy Rendely to bring their 1940s Forest Hill home more in line with the luxe lodgings they’d recently checked into in Thailand. Specifically, they sought a bedroom that acted as a self-contained living space, complete with an ensuite that would serve as the ultimate staycation spot.

Working with VMF Structures Ltd., Rendely tucked the new bathroom into a former kids’ room that had a low ceiling and an attic above. By merging these spaces, she created a glossy white oasis. Celestial lights from Artemide and five-metre-tall totems clad in aqua tile from VitroCeram accentuate the space’s height. Millwork by Two Degrees North.

dl-w16-lookbook-rendelyproject-4

A soaker tub from Ginger’s looks out to the rooftop deck, where a metal chimney flue is concealed by a skyscraper-esque lightbox designed with Filo Timo.

dl-w16-lookbook-rendelyproject-5

Inspired by the minimalist block sculptures of artist Donald Judd, shelving in the adjacent bedroom doubles as wall art. The room is edged with Caesarstone tile to create a clear circulation path and establish a seamless transition between bed and bath rooms. A matching step up to the outside deck is extended to double as a cozy fireside perch. Walnut flooring from Moncer; sofa and desk from Italinteriors.

Originally published in Issue 4, 2016 as Bathrooms Look Book: Puttin’ on the Ritz.


Categories: Spaces
Latest Tweets Follow Us
  • Designlines Magazine14 hours ago
    Five community-minded developments set to reshape the city. https://t.co/FDJ2VcvySf
  • Designlines Magazine19 hours ago
    An apartment with definite plant-shop freshness. https://t.co/QtT3CRU0s3
  • Designlines Magazine2 days ago
    A fridge with motorized shelves? Well isn’t that nifty. https://t.co/pLBqXDevNe
  • Designlines Magazine3 days ago
    The sculptures that reveal their true complexity upon closer inspection. https://t.co/9WPW9N1YKB
  • Designlines Magazine4 days ago
    A glossy white oasis created by merging a low-ceilinged former kids’ room with the attic above. https://t.co/GAgQcVJg6o