/Get Inspired/Spaces

A Home Office with Back-to-Back Bureaus

Paul Raff Studio helps a busy couple find fresh focus

By Eric Mutrie
Photography by Ben Rahn/A-Frame

An academic researcher and entrepreneur needed their new digs in North Toronto to include a serious study – but didn’t want a sequestered cave that cut them off from the kids. Architect Paul Raff met their wishes by outfitting the north-facing room with a 2.6-metre-tall mahogany-framed glazed wall from Bauhaus that allows parents at work to feel connected to children at play in the front yard. By facing the room’s work zones in opposite directions, the layout allows for focused concentration as well as impromptu chitchat.

Slate paint by Sherwin-Williams visually delineates the office alcove from the airy, 4.88-metre-tall living room it’s linked to. The interconnected spaces give the den a clear sightline to the street, though a heavy curtain can be used to block off the space when it comes time to buckle down.

Custom 3.7-metre-long wall-mounted walnut desks and shelving above keep clutter confined to the edges of the office so as not to interrupt its flow.

Originally published in Issue 3, 2017 as Look Book: Desks with a View.


Categories: Spaces
Latest Tweets Follow Us
  • Designlines Magazine6 hours ago
    Turntable upgrade on the mind? This Kuzma beauty is as easy on the eyes as it is on the ears. https://t.co/j70z6KMCzm
  • Designlines Magazine10 hours ago
    Who says you can't spice up the black and white kitchen palette? https://t.co/XPr0iBSWXr
  • Designlines Magazine1 day ago
    Areacode designer Darcie Watson's master suite reno is a thing of genius. https://t.co/OBp2v8rqEg
  • Designlines Magazine1 day ago
    Our sister mag @AzureMagazine has the design scoop on the latest addition to Toronto's waterfront 👌 https://t.co/mogHVwcd8N
  • Designlines Magazine2 days ago
    Feelin' this weekend's balmy vibes? Here's how to get the Palm Spring look all year round 🌴 https://t.co/wCb4p44PEU